neděle 13. dubna 2014

Café + s mnoha plus


Dneska bychom rádi věnovali tento příspěvek všem studentům, kteří mají hlouběji do kapsy, a přesto by rádi zašli o nějaké z volných hodin jen tak poklábosit a načerpat energii do nějaké z ostravských kaváren. Velice zajímavou volbou je kavárna Café +. My jsme kavárnu navštívili už několikrát a vždy se rádi vracíme. Obzvláště pak v dobách, kdy nám už v peněžence moc peněz nezbývá. :)
Café + je projektem nakladatelství Knihovnicka.cz. Má dvě pobočky, jednu v Liberci a druhou právě u nás v Ostravě. Maličké, ale velmi útulné prostory kavárny se nacházejí na ulici Českobratrská, nedaleko Evangelického Kristova kostela. K „plusům“ této kavárny patří otevřená wifi síť, možnost zapůjčit si stolní hry nebo si přečíst nějakou knihu či časopis.
Mezi nějvětší klady této kavárničky patří ceny. Můžeme vám garantovat, že za kávu a zákusek zde neutátíte více než padesát korun. V nábídce zde mají kromě různých druhů káv, čajů a dezertů také něco k snědku (tousty, palačinky, kus kus,...) a koho by přepadla i větší žízeň, najde zde i nabídku alkoholických nápojů a mícháných koktejlů.
My jsme si zde objednali tradičně cappuccino. Porovnání kavlita vs. cena Café + asi nemá konkurenci. Cappuccino v ceně 19 korun vám bude opravdu chutnat. Dále na řadu přišel zákusek – tiramisu. Tady bohužel chválit nemůžeme. Zdejší tiramisu totiž vidělo ingredience nutné k přípravě skutečného tiramisu asi z vesmíru. Ale při ceně do 20 korun za zákusky opravdu nemůžeme čekat italské kulinářské zázraky.

Na závěr tedy jen shrneme, že Café + je opravdu správna volba při dlouhých studijních pauzách. Na druhou stranu luxusní gurmánské zářitky tady určitě nehledejte. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat